2012. február 4., szombat

Magyar route alap, ha pályát építesz olvasd el!

A a railworksben egy pályát (route) egy templateroute segítségével kell létrehozni, ami tartalmazza az ég textúrák, a föld textúrák, és az időjárás beállításait, és a pálya alap középpontját.
A középpont a legfontosabb. Ez egy valós földrajzi koordináta, amihez képes az rw számolja a tileokat. Tehát a tileokba nincs benne, hogy ezen és ezen a földrajzi koordinátán vannak, hanem csak az van benne hogy a pálya középponthoz képest hány tile-nyi távolsában vannak. Emiatt érthető hogy ha 2 pálya nem ugyanazzal a középponttal lett létrehozva (a középpont nem jelenti azt hogy onnan kell kezdened a pályát, elmehetsz 100 km-el odébb és onnan is építhetsz, de a referenciapont a lényeg, a pályaközéppont), akkor elég kicsi az esélye hogy azt a 2 pályát eggyé tudod alakítani. Viszont ha ugyan az a középpontjuk akkor össze lehet kötni a pályákat, így sok kis elszigetelt railworks route-ból 1 pályahálózatot lehet csinálni.

Lehet eleve közösen is dolgozni, mégpedig úgy hogy valamilyen módon (pl dropbox) megosztják a közösen dolgozók a pályát, de egyszerre ugyan azokon a tileokon csak 1 ember dolgozik. pl valakik csinálnak egy közös mucsaröcsöge-bivajbasznád routet, akkor az egyik bivajbasznádon építget, a másik mucsaröcsögén. és mondjuk naponta frissítik a megváltozott tileokat.
A vágányoknál jelzőknél, lassújeleknél ez bonyolultabb dolog, mert ezek az egész routen 1 fájlban tárolódnak, a tracks.bin-ben, nincsenek tileonként leosztva. Erre vagy az a megoldás, hogy a a vágányokat és a hozzájuk kötött dolgokat 1 ember babrálja egyszerre, vagy a routemerger nevű eszköz, de én inkább az 1 emberes vágánymunkát ajánlanám.
Minden más, (földtextúra, egyéb objektumok, utak, stb) tileonként külön fájlban tárolódnak, így ezeket egyszerűen össze lehet fésülni. 1 tile egyébként 1x1 km és a szerkesztőben alul írja a tile koordinátáit.

Azért hogy a magyar pályákat össze lehessen kötni, létrehoztam egy routealapot. Itt töltheted le, majd telepíteni kell az rwp-t ahogy szokás

 Használata egyszerű, tehát New Route és nézd a képet.
Majd create route és a szerkesztőn belül már beírhatod és ugorhatsz a koordinátára ahonnan építkezni akarsz, de a létrehozáskor nem szabad a kezdőkoordinátát megváltoztatni.

Ez a koordináta ugyan az mint a vmw-s magyarorszag nevű route és route template-é. Így az azokon alapuló pályákkal is össze lehet hozni.

Ha más kezdőponttal hoztál létre egy routet, 2 választás van:
-vagy dobod és újrakezded, ezzel a template-el, így össze lehet kötni a vmw-s és ennek az alapjain készülő pályákkal
-vagy nem dobod, de akkor marad egy elkülönült pálya, és nem lehet majd összegyúrni másik pályával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése